Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Φτάνει πια η εξαθλίωση της παιδείας




Παραθέτω την δημοσίευση μου από το tro-ma-ktiko.blogspot.gr


Αυτό που έπρεπε να προστατεύσουμε σαν κόρη οφθαλμού από την παρακμή και την εξαθλίωση της σημερινής Ελλάδας είναι αδιαμφισβήτητα η παιδεία.


Έπρεπε δηλαδή να δοθούν κονδύλια στον πιο βασικό πυλώνα της κοινωνίας. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν έγινε,το αντίθετο μάλιστα. Η εγχώρια τρόικα λοιπόν στηρίζοντας τις πρακτικές της στο διαίρει και βασίλευε (βλέπε τοπικιστικές κόντρες) αλλά και σε προσωπικά συμφέροντα (βλέπε ιδιωτικά πανεπιστήμια) θέλει να περάσει το σχέδιο Αθηνά λέγοντας δήθεν ότι θα “εξορθολογίσει” προς όφελος της κοινωνίας τον χάρτη των ανώτατων ιδρυμάτων και θα αναβαθμίσει τις σπουδές μας. Φυσικά όλα αυτά είναι ψέματα μιας και οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις σχολών τις περισσότερες φορές δεν έχουν ακαδημαϊκά κριτήρια.

Κλείνουν τελείως και την δική μου σχολή που είναι το τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού του Τει Δυτικής Μακεδονίας. Μου καταστρέφουν με λίγα λόγια ότι φιλοδοξίες , όνειρα και σχέδια είχα για το μέλλον. Δεν θέλω όμως να αναφερθώ στο τμήμα μου και την σπουδαιότητα του μιας και ο καθένας μπορεί να βρει πληροφορίες και να κρίνει. Θέλω να σταθώ όμως στο γεγονός του πόσο κάτω από το τραπέζι και σε μια νύχτα έγιναν όλες οι ζυμώσεις έτσι ώστε στο “Δεύτερο” σχέδιο Αθηνά η κυβέρνηση να αναιρεί αλλαγές για τις οποίες μας διαβεβαίωνε ότι έπρεπε να γίνουν στο αρχικό σχέδιο.

Όλοι οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι το σχέδιο Αθηνά δημιουργήθηκε για να κατακρεουργήσει την δημόσια δωρεάν παιδεία και να μην αναλωθούν σε κόντρες μεταξύ πόλεων για το ποια θα πάρει τμήματα από την άλλη. Αυτό ακριβώς θέλει να πετύχει η κυβέρνηση. Από την άλλη όσοι φοιτητές έχουν αυταπάτες ότι δεν τους “αγγίζει” το εν λόγο σχέδιο επειδή μόνο και μόνο δεν καταργείται ή συγχωνεύεται η σχολή τους ας δουν τις περικοπές που θα γίνουν σε εκπαιδευτικό προσωπικό και υλικοτεχνικες υποδομές και ας αναρωτηθούν πως θα κάνουν μάθημα.

Ακόμα και τώρα που είμαστε στο "και 5" μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση αρκεί να το κάνουμε μαζικά. Εμείς είμαστε αυτοί που θα σταματήσουμε την κλεψιά των ονείρων μας.
ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

Φοιτητής του Τει Δυτικής Μακεδονίας


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/03/blog-post_5902.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου